11 Mart 2015 Çarşamba

Mobilyalarla, aksesuarlarla ve benzer bir çok ürünle ilgili ilham verici şeyler paylaşmış olabilirim. Ama korkarım bir evin tamamlayıcısı olan perdelerle ilgili bilgiler paylaşmamışım.
Bu açığı kapatmak amaçıyla perde seçerken nelere dikkat edilmesi gerilavetiği ile başlayalım isterseniz. Daha sonra size kendim amaçıyla baktığım, hoşuma giden ve hoşunuza gideceğinizi düşündüğüm bir çok perde modeli de göstereceğim..

1- Perde bakmaya çıkmadan beri mutlaka koltuğunuzun kumaşından bir örnilave yanınızda olsun, renk seçerken çok ihtiyacınız olacak.2- Maliyet konusunda kabaca bir fikir edinmilave istiyorsanız pencerelerinizin ölçüsünü alarak gidin (enden ölçmeniz yeterli). Birçok perdeci ücretsiz keşif yapıp, fiyat tilavelifi de hazırlıyor aklınızda olsun.3- Her kumaştan pileli tül yapılabiliyor ama katlamalı olamayabiliyor. 

4- Pileli tül/perde yaptırırken oranının 1 e 3 olması gerilaveiyormuş. Yani 1 metre tül amaçıyla 3 metre kumaş kullanılıyor. Perdeciniz kumaştan tasarruf etmilave amaçıyla bu oranı 1 e 2 falan yaparsa pileler güzel durmayabilir. Tabi bu seçtiğiniz kumaşa göre değişiyor. Bunun amaçıyla farklı orandaki örnilave perdeleri mutlaka inceleyin.5- Fon perdenin enini isterseniz uzun tutup akşam olduğunda kapatmak amaçıyla kullanabilirsiniz, isterseniz de kısa tutup iki yanda dilaveoratif olarak kullanabilirsiniz. 6- Bu aralar sıkça tercih edilen bir perde modeli de Japon/Panel perde. İki yanda dikey olarak yere kadar uzanıyor, pilesiz. Bu şilaveilde hem trendi yakalamış olursunuz hem de kumaştan tasarruf etmiş olursunuz.. 7- Dilaveoratif olarak ip perdeleri kullanabilirsiniz. İp perdeler de bu aralar çok moda..

8- Güneşlik olarak stor perde çok kullanışlı Stor perdelerin karartma amaçıyla kullanılanları da var, gündüz bile kapattığınızda her yer kararıyor, karanlıkta film izlemilave isteyenler amaçıyla ideal bir seçim olabilir. 9- Mutfak amaçıyla zebra perdeler talep görüyor. Temizliği çok kolay olduğu gibi bu aralar bu modeller de çok moda. Evinize modern bir görüntü kazandırıyor olsa da diğer modellere göre biraz daha tuzlu olabilir.


10- Rustik kullanımı odaya çok sıcak bir hava kazandırıyor.


Perde siparişinizi verdikten sonra en fazla 10 gün içerisinde teslimat yapıyorlar. Mutlaka 2-3 tane perdeciden fikir ve fiyat tilavelifi alın. Ve kararınızı öyle verin..

, ,

0 yorum:

Yorum Gönder